Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Corman va participa la ratificarea Acordului de asociere de către Parlamentul European

4 noi. 2014,, 15:30   Politică
2286 0
Foto : noi.md
Președintele Parlamentului, Igor Corman, va participa la Bruxelles la ședința plenară a Parlamentului European în care va fi ratificat Acordul de asociere cu Republica Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, aflat într-o vizită în țara noastră, relatează NOI.md.

Ședința plenară a Parlamentului European va avea loc în perioada 12-13 noiembrie curent la Bruxelles. Corman urmează să aibă întrevederi cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European.

„Vizita președintelui PPE, la fel ca și recenta vizită a președintelui Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanishev, reprezintă un semnal de solidaritate pentru partidele proeuropene și pentru parcursul european al țării noastre”, a menționat Corman.

În cadrul unei conferințe susținute la Chișinău, Joseph Daul a declarat că cetățenii moldoveni sînt respectați în UE mai mult decît se crede. Politicianul i-a îndemnat pe alegători să nu se încreadă în formațiunile care vin cu mesaje populiste, la alegerile din 30 noiembrie.

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat, pe 16 octombrie, cu majoritate de voturi ratificarea Acordului de asociere. Pînă în prezent, documentul a fost ratificat de parlamentele din România, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania şi Malta.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?