X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Liberalii îi acuză pe socialiști de trădare de patrie

4 noi. 2014,, 13:35   Politică
5859 14
Foto: rtr.md
Reprezentanții Partidului Liberal susțin că Partidul Socialiștilor ar apăra interesele Federației Ruse în Republica Moldova, prin acțiunile sale. Membrii PL consideră cu unele dintre aceste acțiuni pot fi calificate drept trădare de patrie și trebuie pedepsite penal, notează NOI.md cu referire la declarațiile liberalilor.

Potrivit conducerii PL, legătura liderului socialiștilor, Igor Dodon, cu președintele Serviciului Federal de Migrație al Rusiei, Constantin Romodanovski, este una suspectă, în condițiile în care sute de moldoveni sînt expulzați zilnic din Rusia. Președintele PL, Mihai Ghimpu, susține că Dodon ar fi complicele FSB-ului rusesc în acțiunile întreprinse contra cetățenilor moldoveni.

„Cel mai tragic lucru este faptul că această persoană, care umblă după voturi și se dă mare patriot, l-ar fi rugat pe acest Romodanovski să nu-i expulzeze pe cetățeni, dar de fapt a făcut invers, pentru ca cetățenii să vină acasă nemulțumiți și să voteze pentru partidul său. FSB-ul rusesc cu cruzime, folosind astfel de persoane, lovește în moldovenii din Rusia, dar și în cei de acasă, pentru a încerca să deturneze cursul european. Organele noastre de drept nu-și fac datoria, nu apără interesele acestui stat. Undeva chiar oferă un sprijin celor care reprezentă interesele Moscovei, ceea ce înseamnă trădare de patrie”, a menționat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Precizăm că săptămîna trecută Igor Dodon a avut o întrevedere cu şeful Serviciului Federal de Migrație al Rusiei, în cadrul căreia a fost pusă în discuţie problema migranţilor moldoveni. Liderul socialiştilor a cerut să nu fie aplicate măsuri de restricţie faţă de cetăţenii moldoveni care au încălcat legislaţia migraţionistă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?