COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7612

Voronin explică de ce PCRM nu va denunța Acordul de asociere cu UE (VIDEO)

4 noi. 2014,, 12:50   Politică
5152 7
Foto: point.md
După ce anterior a declarat că Partidul Comuniștilor nu va denunța Acordul de asociere cu UE, Vladimir Voronin a venit astăzi cu unele precizări pe marginea acestei probleme. Liderul formațiunii a menționat că atît timp cît Acordul prevede modernizarea țării, formațiunea sa nu vede necesitatea anulării documentului, notează NOI.md.

În opinia politicianului, prevederile Acordului de asociere și activitatea țării noastre în cadrul Comunității Statelor Independente nu vin în contradicție. Voronin consideră că procesele de modernizare a țării au început, iar în prezent, Moldova se află la cea de-a doua etapă de dezvoltare – asocierea la UE.

„Noi toți lucrăm pe direcția modernizarea țării. Prioritate este acolo unde e interesul țării. Dar dacă sînt prevederi care nu coincid cu interesele Moldovei, noi vom cere Comisiei Europene să se așeze la masa de negocieri și să examineze aceste articole. De ce să-l anulăm? Acordul de asociere nu este integrare. A treia etapă, cea mai înaltă – este integrarea în UE. Eu nu sînt de acord cu acele prevederi politice ale documentului. Acest lucru trebuie revăzut în primul rînd. Dar în principiu asocierea, modernizarea este un lucru normal pentru orice țară”, a explicat Voronin.

Liderul comuniștilor a avut o explicație și în ceea ce privește promovarea unor mesaje electorale diferite la Chișinău și Comrat de către PCRM. Astfel, în timp ce la Comrat pot fi găsite panouri cu mesaje pro-Uniunea Vamală, în capitală acestea lipsesc.

„Nu este așa gîndită campania, dar nu contravin programului nostru electoral aceste lozinci. Noi ne punem scop să petrecem un referendum. Care vector de dezvoltare trebuie să fie pentru Moldova prioritar – vectorul Uniunii Vamale sau Uniunii Europene? Iată de ce găgăuzii au dreptate să impună așa lozincă. Tovarășii noștri din Găgăuzia decid acest lucru”, a spus Voronin.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽