X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Tone de gunoi au fost găsite într-un apartament din Capitală

4 noi. 2014,, 12:45   Societate
3199 0
Foto: nightlevit.com
Peste zece camioane de deşeuri. Asta au găsit autorităţile Capitalei într-un apartament din sectorul Râşcani. Gunoiul a fost adunat timp de zece ani de proprietarul locuinţei, o bătrână de 74 de ani. Autorităţile au început evacuarea deşeurilor după ce au câştigat în instanţă dreptul de a intra în apartamentul plin până la refuz cu fier vechi, sticle şi maculatură.

După nenumărate încercări de a o convinge pe bătrână să deschidă ușa sau geamul blocat de deșeuri, autoritățile au decis să intre cu forţa în locuință.

După care, funcţionarii de la Pretura sectorului Râşcani au încercat, preţ de de două ore, să o convingă pe femeie să iasă din casă, însă fără niciun rezultat. Şi doar după intervenţia poliţiei şi pompierilor bătrâna a fost scoasă din apartament ... pe fereastră.

Femeia susţine că autorităţile nu sunt în drept să evacueze gunoiul din apartament: "De vreo 5 sau 7 ani am scos toate acestea din șopron. Nu sunt deacord cu această evacuare pentru că toate deșeurile trebuia să le duc la vilă, însă, m-am îmbolnăvit și nu am mai putut să le depozitez acolo".

La fața locului a sosit și un echipaj de la Spitalul de Urgență, însă bătrâna a refuzat ajutorul medicilor.

Vecinii au aşteptat cu sufletul la gură intervenţia autorităţilor:

"Șoareci mari sunt în subsol, miros urât, peretele se macină din cauza gunoiului. El putrezește".

"Aici este o mizerie, o putoare, mai ales când deschide apartamentul, nu poţi să stai. Pe partea aceea de la casă are cărucior și pe acolo urcă pe fereastră".

Reprezentanții Preturii Râșcani s-au judecat cu femeia aproape doi ani.

"La toate adresările noastre ea nu a vrut să deschidă, nu a vrut să deschidă și am fost nevoiți să o atacăm în judecată. Trei odăi, toate sunt pline până în pod", a menţionat Tudor Călugăreanu, vicepretorul sectorului Râșcani.

"Cetățeana va rămâne să locuiască în încăpere cum a locuit și până acum. Este hotărârea judecătoriei Râșcani prin care a permis MGFL 18 de a pătrunde forțat în încăpere", aprecizat Corneliu Vânaga, executor judecătoresc.

De la începutul anului, Pretura sectorului Râşcani a chemat în judecată 14 proprietari care depozitează gunoiul în apartamente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?