Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Iurie Leancă: Moldova are nevoie de o perspectivă europeană clară ©

3 noi. 2014,, 16:45   Politică
3241 1
Foto: regnum.ru
Republica Moldova a înregistrat progrese importante în procesul de integrare europeană, graţie efortului depus de guvernarea democratică din ultimii ani, dar şi susţinerii fără precedent din partea partenerilor săi de dezvoltare. Declarația a fost făcută luni de către premierul Iurie Leancă în cadrul întrevederii cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al executivului, Iurie Leancă a reconfirmat determinarea Guvernului de a continua reformele pentru modernizarea ţării şi apropierea de standardele europene în toate domeniile.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind agenda europeană a ţării noastre, perspectivele de colaborare dintre formaţiunile politice din care fac parte cei doi oficiali, precum şi despre evoluţia situaţiei regionale.

"Prioritare în acest sens sînt reforma justiţiei, lupta cu corupţia şi edificarea unui sistem de administrare funcţional, care să asigure ireversibilitatea parcursului european al ţării", a subliniat prim-ministrul.

Totodată, premierul a declarat că Republica Moldova are nevoie, mai mult ca oricînd, de o perspectivă europeană clară.

La rîndul său, Joseph Daul, a exprimat solidaritatea şi sprijinul PPE pentru Moldova, precizînd că în această perioadă crucială este deosebit de importantă consolidarea forţelor proeuropene pentru a asigura un viitor prosper Republicii Moldova.

Partidul Popular European este un partid de centru-dreapta european, unul dintre cele mai mari partide transnaţionale reprezentate în Parlamentul European. PPE a fost fondat în 1976, fiind în prezent este cel mai influent partid european.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?