Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Amenzi în regiunea transnistreană: Bolnavii de tuberculoză care refuză tratamentul ar putea fi sancţionaţi

3 noi. 2014,, 11:00   Societate
3998 3
Foto: basarabia.md
Bolnavii de tuberculoză care refuză tratamentul ar putea fi amendaţi în regiunea transnistreană. Un proiect de lege în acest sens a fost examinat, vineri, de către Comisia de securitate a parlamentului regional. În nota informativă a proiectului se menţionează că în stânga Nistrului numărul bolnavilor de tuberculoză este în creştere.

Dacă în ianuarie 2013 au fost înregistrate 3 620 de cazuri, în prima lună a acestui an cifra a crescut până la 4 800 de cazuri, conform statisticilor din stânga Nistrului.

Deputaţii locali au propus să constituie o comisie specială care va stabili numărul bolnavilor de TBC ce refuză tratamentul şi să-i impună să ia medicamente. Pe malul drept al Nistrului, numărul bolnavilor de TBC este în scădere, totuși, potrivit specialiștilor, și aceste date sunt alarmante.

Potrivit datelor oficiale, cei mai mulţi bolnavi de tuberculoză sunt înregistrați în municipiul Chişinău - 578 de bolnavi la 100 de mii de locuitori. În top urmează raioanele Călăraşi, Orhei și Străşeni. 10 la sută dintre bolnavi abandonează tratamentul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?