X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Putin: NATO încearcă să distrugă echilibrul strategic, dar Rusia nu va intra într-o confruntare

2 noi. 2014,, 01:00   Externe
4881 1
Foto: agerpres.ro
Alianţa Nord-Atlantică încearcă să distrugă echilibrul strategic din lume, dar Rusia nu va intra într-o confruntare care îi este impusă de comunitatea internaţională, a declarat preşedintele Vladimir Putin, în cadrul unei întrevederi cu ofiţeri superiori ruşi, la Kremlin.

"Principalele puteri mondiale îşi dezvoltă şi îşi perfecţionează arsenalele. În cadrul summitului NATO din septembrie, liderii Alianţei au declarat deschis că îşi vor consolida capacităţile militare.

În loc să găsească o soluţie colectivă şi civilizată la problemele internaţionale, utilizează din ce în ce mai des presiunile militare, economice şi informaţionale", a declarat vineri preşedintele rus, cu ocazia unei ceremonii de promovare a unui grup de ofiţeri la gradul de general, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

"Rusia nu va intra într-o confruntare care îi este impusă cu insistenţă. Suntem deschişi unui dialog bazat pe egalitate şi respect privind toate subiectele globale şi regionale", a adăugat Putin, potrivit agenţiei TASS, scrie Mediafax.ro.

În condiţiile situaţiei internaţionale tensionate, preşedintele a cerut îmbunătăţirea Forţelor armate ale ţării. "Lumea secolului XXI nu a devenit mai stabilă sau mai sigură. Vechile ameninţări nu au dispărut, iar în unele regiuni situaţia s-a agravat. Astfel, un focar serios de tensiuni se află în continuare la graniţele noastre - în sud-estul Ucrainei", a continuat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?