Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului participă la o expoziție la București

1 noi. 2014,, 11:00   Business
4615 0
Foto: noi.md
17 agenți economici de pe ambele maluri ale Nistrului participă la expoziția „Indagra” din București, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie. Producători autohtoni și-au expus produsele pe un stand comun, care a fost vizitat de circa 80 de reprezentanți ai mediilor de afaceri din România, Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Maroc, informează NOI.md.

Potrivit Camerei de Industrie și Comerț, în cadrul evenimentului au fost negociate relaţii de colaborare cu circa 30 de companii. Valeriu Jaloba, directorul unei întreprinderi, susține că firma sa participă pentru prima dată la un asemenea eveniment, unde a decis să expună un produs deosebit – prune umplute cu miez de nucă în sirop de miere și vin. „Deoarece prunele umplute s-au bucurat de interes în rîndul consumatorilor, am negociat cu angrosiști din România și vom încheia contracte de livrare”, a precizat sursa citată.

Serghei Gurduz, reprezentantul unei alte întreprinderi,a avut întrevederi bilaterale cu reprezentanți ai Grupului de Investiții și Consultanță din Romania, convenind să livreze mere moldovenești în șapte rețele comerciale.

La standul colectiv al întreprinderilor din Moldova și-au prezentat mărfurile și SRL „Agrosfera BM”, SRL „Agrosmix Grup”, SRL „Farm Prod”, Institutul de fitotehnie Porumbeni, ÎI „Serduni”, SRL „Lefrucom”, SRL „Miaco Lux”, SRL „Vitopane-C” ș.a.

Participarea la expoziția de la București a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie, cu asistența financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”. Prin susţinerea acestui proiect, Uniunea Europeană şi PNUD şi-au propus să contribuie la dezvoltarea relaţiilor de colaborare între întreprinzătorii de pe ambele maluri ale Nistrului şi la promovarea mărfurilor lor pe piaţa externă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?