Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

„Alegerea Moldovei”: Conflictul transnistrean poate fi soluţionat doar în cadrul Uniunii Vamale

30 oct. 2014,, 16:15   Politică
5334 17
Foto: vybor.md
Conflictul transnistrean poate fi soluţionat doar în cadrul Uniunii Vamale (UV), consideră Asociaţia Obştească „Alegerea Moldovei”.

Preşedintele asociaţiei, Dmitri Pravdaniuc, a menţionat joi, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", că pe lîngă rezolvarea conflictului transnistrean, în UV este garantată rezolvarea şi altor probleme.

"Vor fi rezolvate problemele de migrare ale cetăţenilor Moldovei care muncesc în Rusia, va fi extinsă piaţa de desfacere a produselor agricole, se va rezolva saltul comercial negativ, care influenţează nefavorabil situaţia economică a statului, iar pe cetăţeni îi aşteaptă o majorare a asigurării sociale în baza prosperităţii economiei moldoveneşti în spaţiul eurasiatic", consideră el.

Potrivit spuselor sale, la alegerile din 30 noiembrie cetăţenii Moldovei trebuie să voteze pentru blocul electoral "Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală".

"Nu trebuie să vă fie frică de actuala guvernare, care încearcă să-i sperie pe cei care ne susţin. Desigur, numărul susţinătorilor noştri este mic, circa 90 de mii de cetăţeni în toată Moldova. Dar suntem susţinuţi şi peste hotarele ţării. Sînt convins de victoria noastră, în pofida faptului că autorităţile au deschis doar cinci secţii de votare în Rusia – ţară unde muncesc peste 700 de cetăţeni moldoveni", a spus Pravdaniuc.

Membrul asociaţiei, Andrei Spiricev, a spus că, potrivit datelor sondajelor, numărul cetăţenilor care vor vota pentru UE este practic egal cu numărul celor ce vor vota pentru UE.

"Însă, există partide care sînt "pentru UV", de dragul electoratului. Astfel de partide şi unii oponenţi de-ai noştri încearcă să distrugă blocul, pentru ca liderii noştri Victor Şelin, Mihail Formuzal, Oleg Tapolniţchi să-şi retragă candidaturile. Dar totuşi blocul este deschis pentru dialog şi orice partid care are aceleaşi interese se poate alătura", a spus el.

În opinia sa, în condiţiile unei astfel de lupte, cînd jumătate din populaţie este pentru UV, iar cealaltă pentru UE, probabilitatea unui "maidan" în Moldova este mare, "dar, de regulă, aceasta şi este calea spre libertatea poporului".

"Este periculos faptul că primim informaţii că în unele unităţi militare sînt suplimentate rezervele de carburanţi şi muniţii de nişte persoane străine. Conflictul poate fi evitat doar unind societatea, organizînd un referendum. Astfel, cetăţenii vor avea posibilitatea de a-şi exprima opinia pe cale democratică", a spus el.

Asociaţia „Alegerea Moldovei” activează din august 2012. Susţine blocul electoral „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий