Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Transnistria va fi o zi unică de votare – ultima duminică din noiembrie

30 oct. 2014,, 14:15   Politică
2638 0
Foto: novostipmr.com
Alegerile pentru organele reprezentative ale puterii din Transnistria vor avea loc în aceeaşi zi – ultima duminică a lunii noiembrie din anul în care expiră mandatul deputaţilor Sovietului Suprem şi consiliilor locale.

Potrivit agenţiei "Infotag", această modificare este prevăzută de amendamentele la Codul electoral al autoproclamatei RMN, adoptate miercuri de Sovietul Suprem (SS) prin 29 de voturi ale deputaţilor, cu patru contra.

Legislatorii și-au motivat decizia prin faptul că zi unică de votare este în Rusia, în plus, aceasta va permite deja în 2015 să fie economisite 8 milioane de ruble. Anume aceste argumente, în condiţiile situaţiei economice dificile din regiune şi deficitul acut de resurse la buget, au convins majoritatea să adopte legea, contrar protestelor oponenţilor. Cei din urmă, în particular, au amintit despre interdicţia de a opera modificări la Codul electoral cu şase luni pînă la următoarele alegeri.

În martie 2015, în regiune urmează să fie desfăşurate alegeri locale, iar în decembrie – parlamentare. Acum, în conformitate cu decizia luată, alegerile vor avea loc concomitent pe 29 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?