Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Leancă a explicat saltul semnificativ al Moldovei în ratingul „Doing Business”

30 oct. 2014,, 10:30   Business
3753 1
Foto: epochtimes-romania.com
Prim-ministrul Iurie Leancă a salutat saltul semnificativ efectuat de Moldova în ratingul mondial privind mediul de afaceri „Doing Business”, în care ţara noastră s-a situat pe locul 63, urcînd timp de un an cu 19 poziţii, relatează NOI.md.

Comentînd raportul anual al Băncii Mondiale „Doing Business”, şeful cabinetului de miniştri a menţionat că în noul rating Moldova a depăşit chiar şi ţările membre ale Uniunii Europene, calificînd acest fapt drept rodul muncii Guvernului, susţinut de majoritatea parlamentară.

Iurie Leancă a menţionat că Guvernul şi-a asumat angajamentul să îmbunătăţească activitatea mediului de afaceri. Aproximativ un an în urmă el a lansat un program în care a stipulat în mod exact cum urmează să fie îmbunătăţit mediul de afaceri pentru a schimba starea de lucruri spre bine, fie e vorba despre eliberarea autorizaţiilor de construcţie, fie despre conectarea la reţele electrice.

„Mai avem foarte mult de făcut, chiar și locul 63 pe care l-am obținut nu este limita posibilităților noastre. Vom continua să comunicăm cu mediul de afaceri, vom identifica problemele din sistem și, totodată, soluțiile. Din punctul meu de vedere, acest raport este foarte relevant pentru noi”, a spus șeful cabinetului de miniștri.

De menţionat că în noul rating mondial privind mediul de afaceri Moldova a urcat cu 19 poziţii, ajungînd pe locul 63 în clasamentul celor 189 de ţări, cu un punctaj total de 66,6. În raportul pe anul 2014 Moldova s-a situat pe locul 78, însă după corectarea acestui rating, operată de Banca Mondială, ţara noastră a ajuns deja pe locul 82, de aceea şi saltul efectuat este foarte semnificativ.

În noul clasament „Doing Business 2015” România ocupă locul 58, Ucraina – locul 96, Rusia – locul 62.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?