X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Companii de pe ambele maluri ale Nistrului participă cu un stand colectiv la Expoziția internațională

29 oct. 2014,, 14:25   Business
2761 0
Foto: lakidis.gr
Întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului participă cu un stand colectiv la Expoziţia internaţională specializată în domeniul agroalimentar, ”INDAGRA - 2014”, care se desfășoară în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie curent, în or. București, România. Producătorii au expus la stand mere, prune, struguri, conserve, cereale, fructe uscate, uleiuri vegetale, fursecuri etc. – mărfuri pe care doresc să le exporte pe piața UE.

Participarea la ”INDAGRA - 2014” este organizată de Camera de Comerțși Industrie, cu asistența financiară a Uniunii Europene şi PNUD, în cadrul Programului ”Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, cu scopul de a contribui la dezvoltarea relaţiilor de colaborare între întreprinzătorii de pe ambele maluri ale Nistrului şi la promovarea mărfurilor lor pe piaţa externă.

Marina Petrova, director al Direcției Expoziții și Târguri a Camerei de Comerțși Industrie a Moldovei, a informat că, din grupul de participanți fac parte 17 companii, printre care: SRL Agrosfera BM, SRL Agrosmix Grup, SRL Farm Prod, Institutul de fitotehnie Porumbeni, ÎI Serduni, SRL Lefrucom, SRL Miaco Lux, SRL Olmar-Grup, SA Fabrica de produse alimentare conservate pentru copii, SRL Vitopane-Cș.a.

”Întreprinzătorii vor avea posibilitatea să ia parte la programul adițional al târgului, să viziteze saloanele specializate din în cadrul evenimentului, pentru a se informa despre oferta, noutățile și tehnologiile în domeniul agroalimentar.De asemenea, pe data de 30 octombrie, la Camera de Comerțși Industrie a României, împreună cu un alt grup de agenți economici de la noi din țară, expozanții vor participa la Forumul oamenilor de afaceri ”RM – România”.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu România, pentru 8 luni ale anului 2014, a înregistrat suma de 794 mil. USD, crescând cu 12,22% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. După valoarea volumului schimburilor comerciale, România se situează pe locul 2 între partenerii cu care RM întreţine relaţii comerciale.

Exportul de mărfuri realizat în ianuarie - august 2014 a înregistrat suma de 275 mil. USD, crescând cu 2,5 % faţă de aceeaşi perioada a anului precedent. România se situează pe locul 2 în topul ţărilor în care RM efectuează exporturi, deținând o pondere de 17,37% în volumul total al exportului RM.

Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în RM din România a însumat 519 mil. USD şi a înregistrat o creştere de 18,14 % în raport cu opt luni ale cu anului 2013. România se situează pe locul 3 în topul ţărilor din care RM efectuează importuri, deținând o pondere de 15,24% în volumul total al importului RM.

Cu susținerea Programului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, de la începutul anului curent încă 30 de agenţi economici de pe ambele maluri ale Nistrului au participat cu standuri comune la expoziţii specializate din Germania, Cehia, Polonia și Franța.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?