Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

CEC a emis avertisment mişcării "Antimafie" pentru încălcarea Codului Electoral

29 oct. 2014,, 11:45   Politică
3789 0
Foto: noi.md
Comisia Electorală Centrală a emis marţi un nou avertisment Mişcării populare "Antimafie" pentru încălcarea articolului Codului Electoral, ce prevede interdicţia partidelor politice, ce participă la campania electorală, de a desfăşura întruniri cu alegătorii în imediată apropiere unul de altul.

Potrivit agenţiei "Infotag", reprezentantul Partidului Liberal Democrat (PLDM) în CEC, Sergiu Gurduza, a informat membrii comisiei că la întrevederea candidaţilor în deputaţi de duminică, la Cahul, un grup de reprezentanţi ai Mişcării "Antimafie" se aflau în preajmă şi zădărniceau desfăşurarea evenimentului.

Membrul CEC, Vadim Moţarschi, a spus că Mişcarea "Antimafie" nu avea dreptul de a desfăşura această acţiune şi a încălcat decizia CEC şi Codul Electoral.

"Se ia în considerare încălcarea repetată a legislaţiei de către un concurent electoral şi se emite avertisment", a spus el.

Reprezentantul "Antimafie", Nicolae Raileanu, a propus membrilor comisiei să pedepsească PLDM, "care şi-a însuşit locul de întrunire" cu alegătorii, însă propunerea nu a fost susţinută.

Potrivit reprezentanţilor CEC, "PLDM primul a depus documentele pentru desfăşurarea evenimentului şi în acest caz are mai multe drepturi".

După cum s-a relatat anterior, vineri CEC a luat o decizie, conform căreia este interzisă desfăşurarea evenimentelor în acelaşi loc şi timp cu alţi candidaţi electorali, cu excepţia cazurilor de consens. Dacă înţelegerea între candidaţi lipseşte, dreptul de folosire a locului aparţine concurentului care primul a depus documentele. Anterior Partidul Democrat a atacat în judecată Mişcarea "Antimafie", solicitând să-i fie interzisă desfăşurarea manifestaţiilor şi mitingurilor în apropiere de evenimentele PDM, însă instanţa a respins recursul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?