Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Tranzacția de vînzare a acțiunilor „EuroCredBank” unui cetățean irakian a fost suspendată

27 oct. 2014,, 13:45   Economie
3713 0
Foto: skyscrapercity.com
Comisia Națională a Pieței Financiare a suspendat pe un termen de 10 zile înregistrarea tranzacției de vînzare a 2,27 milioane de acțiuni ale „EuroCreditBank” cetățeanului Irakului Muhammad Shakir Mahmud, care a fost efectuată pe 17 octombrie la Bursa de Valori a Moldovei, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de Bursa de Valori a Moldovei, decizia a fost luată după ce Comisia Națională a Pieței Financiare a fost sesizată de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova privind existența unor premise către evoluții suspecte în tranzacțiile cu aceste acțiuni, unde este antrenat cetățeanul irakian respectiv.

Amintim că în cadrul licitației care s-a desfășurat pe 17 octombrie la Bursa de Valori a Moldovei, Agenția Proprietății Publice de pe lîngă Ministerul Economiei a vîndut 2,27 de milioane de acțiuni ale statului (21,02%) de la „EuroCreditBank”. Valoarea nominală a acțiunilor a fost de 10 lei. Pachetul de acțiuni a fost cumpărat de cetățeanul Irakului Muhammad Shakir Mahmud, care a obținut permisiunea Băncii Naționale a Moldovei pentru efectuarea acestei tranzacții.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?