X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum să eviţi gafele la serviciu

26 oct. 2014,, 11:00   Societate
3408 0
Foto: mhealth.ru
Relaţia cu şeful care te-a auzit vorbindu-l de rău nu va mai fi niciodată la fel şi e greu să rămîi în relaţii bune cu un client căruia i-ai demonstrat că nu poţi păstra confidenţialitatea. Însă, poate cel mai grav efect al gafelor la locul de muncă este subminarea încrederii în sine a celui care greşeşte.

Iată mai jos cîteva sfaturi pentru a evita gafele la serviciu:

Nu-ţi băga nasul unde nu-ţi fierbe oala! Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii. Uneori poţi face greşeli uriaşe încercînd să demonstrezi că poţi sau pur şi simplu dorind să fii de ajutor. Vrei să te faci util? Întreabă mai întîi.

Verifică de două ori înainte de a trimite un e-mail. Ai trimis ofertă către un alt client? Ai trimis clientului o discuţie cu colegii tăi, pe care nu trebuia în niciun caz să o vadă? Ai ataşat date confidenţiale ale firmei?

- reciteşte cu atenţie e-mail-ul pe care l-ai scris înainte de a apăsa "send” şi ai grijă să nu laşi "resturi” din conversaţiile anterioare

- verifică de două ori adresa corectă a destinatarului

- verifică ce documente ai ataşat

- nu trimite "œe-mail-uri haioase” întregii liste de contacte

Fă-ţi temele. Simţi că eşti singurul participant de la şedinţă care n-are habar despre ce se discută? Te vei simţi extrem de stînjenit cînd toate privirile din încăpere vor fi îndreptate spre tine dacă vei pune o întrebare ca nuca în perete. Evită gafele şi documentează-te înainte. În felul acesta, nu numai că-ţi salvezi propria piele, dar le uşurezi şi celorlalţi munca şi nu prelungeşti inutil întîlnirea.

Ai grijă cu cine bîrfeşti şi abţine-te de la comentarii şi glume sexiste, rasiste sau religioase de faţă cu colegii pe care nu-i cunoşti foarte bine sau faţă de clienţi. Chiar dacă ai nişte colegi "open-minded", există întotdeauna riscul ca glumele să nu fie înţelese corect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?