Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Cel mai vechi muzeu din Moldova împlineşte 125 de ani (FOTO)

26 oct. 2014,, 10:30   Societate
5025 0
Foto: noi.md
Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală împlineşte 125 de ani din ziua fondării a acestuia în octombrie 1889, relatează NOI.md.

Iniţial acesta a fost un Muzeu Agricol şi prima expoziţie a fost constituită din exponatele „jertfite” de întreaga republică. Principala idee a expoziţiilor pe toate timpurile a fost studierea naturii şi culturii Basarabiei.

În cadrul Sărbătorii oaspeţii străini şi vizitatorii din întreaga republică se vor familiariza cu exponatele, dedicate florei şi faunei moderne ale ţării, precum şi celor care au existat multe milenii în urmă. În afară de aceasta, ghizii vor prezenta costumele naţionale, scenele din nunţile moldoveneşti, interiorul tradiţional al casei, povestind despre istoria, cultura şi obiceiurile populare.

Muzeul este cunoscut vizitatorilor prin colecțiile bogate geologice, paleontologice, zoologice, entomologice, arheologice, etnografice si numismatice.

Cu ocazia jubileului directorul Muzeului Mihail Ursu a organizat o serie de festivităţi, la care au fost invitaţi ministrul Culturii, Monica Babuc, şi alţi demnitari, ca să împărtăşească bucuria acestei zile remarcabile. Atmosfera festivităţii va fi destinsă de ansamblul „Ştefan Vodă” din Căpriana, condus de Tudor Ungureanu, artist al poporului.

„Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală pînă în prezent rămîne unul din cele mai importante centre ştiinţifice şi culturale ale Moldovei, care reflectă imaginea ţării noastre multilaterale”, a menţionat directorul Muzeului Mihail Ursu.

Muzeul este deschis zilnic între orele 10:00 şi 18:00, cu excepţia zilei de luni. Preţul unui bilet – 5 lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?