Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Moldova va deschide 95 secţii de votare în 32 de ţări

24 oct. 2014,, 14:00   Politică
5155 5
Foto: newsmoldova.md
A intrat în vigoare Hotărârea de Guvern, publicată vineri în Monitorul Oficial, cu privire la deschiderea a 95 secţii de votare în 32 de ţări.

Potrivit agenţiei "Infotag", cel mai mare număr de secţii vor fi deschise în Italia - 25. Pe lângă cele 17 oraşe mari câte două secţii se vor deschide la Roma, Milano, Padova şi Torino.

A doua după numărul de secţii, unde conform versiunii Guvernului locuiesc majoritatea cetăţenilor Moldovei, a devenit România. În aceasta vor fi deschise 11 secţii de votare. Câte una în şapte oraşe şi câte două la Bucureşti şi Iaşi.

Pe locul trei sunt SUA, unde vor fi şase secţii. În oraşele - Washington, New York, Sacramento, Chicago, Orlando şi Seattle.

Un număr egal de secţii - câte cinci vor funcţiona pe 30 noiembrie în trei ţări - Franţa, Portugalia şi Rusia. În cea din urmă, de exemplu, vor fi două secţii în Moscova şi câte una în Sankt-Petersburg, Soci, Novosibirsk.

Printre ţările în care Guvernul Republicii Moldova a decis că cetăţenii săi vor vota, sunt Statul Qatar, Canada şi China.

Secţiile de votare vor fi organizate pe teritoriul misiunilor diplomatice, secţiilor consulare şi alte spaţii, cu acordul autorităţilor competente ale ţărilor în cauză.

Numărul secţiilor deschise peste hotare este unul record. La precedentele alegeri parlamentare, în 2010, au fost deschise cu o treime mai puţin - 65. Atunci, la alegerile peste hotare au participat puţin peste 72 mii de cetăţeni moldoveni, iar cu un an înainte - 35 mii. Geografia secţiilor a generat reacţii controversate în rândurile experţilor şi proteste ale opoziţiei, care susţin că peste hotare în acest moment sunt până la 1 mil. de muncitori moldoveni, jumătate dintre ei - în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?