COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7612

Guvernul ar putea să-şi asume din nou răspunderea în faţa Parlamentului

24 oct. 2014,, 13:15   Economie
2539 0
Foto: gov.md
Guvernul de la Chişinău şi-ar putea asuma din nou răspunderea în faţa Parlamentului, pentru rectificarea bugetului pentru anul curent prin care ar fi majorată suma alocată pentru plata compensaţiilor în agricultură.

Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta a declarat în ajun vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, în cadrul emisiunii Alb & Negru de pe portalul Unimedia.

"Am avut o discuţie cu agricultorii. Încercăm să găsim o sursă suplimentară pentru compensaţii. Cantităţile sunt diferite decât cele prevăzute. Noi am calculat 60 de mii de tone fructe, dar deja avem 120 de mii de tone care au trecut prin procesare. Respectiv, mai avem nevoie de încă vreo 50 - 60 de mil. de lei pentru a compensa pierderile tuturor producătorilor de fructe", a spus Candu.

Potrivit lui, chiar dacă o parte a membrilor Cabinetului de miniştri sunt degrevaţi din funcţie, la ora actuală, în Guvern există voturi necesare pentru o eventuală rectificare a bugetului.

"Ceea ce am auzit astăzi în discuţiile cu agricultorii şi ceea ce am văzut pe câmp ne face să credem că este necesar să intervenim pentru a-i ajuta", a mai adăugat ministrul.

După cum s-a relatat anterior, începând cu ziua de luni, 27 octombrie, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură va emite dispoziţiile de plată, după care Ministerul Finanţelor va începe imediat achitarea lor. Fermierii vor primi banii după principiul "Primul venit, primul servit".

Plăţile se vor efectua conform Hotărârii de Guvern privind aprobarea Regulamentului referitor la modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor de fructe şi legume din data de 3 septembrie anul curent.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽