X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Renato Usatîi se plânge de încercările autorităţilor "de al elimina din cursa electorală"

23 oct. 2014,, 18:30   Politică
8557 12
Foto: noi.md
"Autorităţile fac tot posibilul pentru a mă elimina din cursa electorală", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Renato Usatîi, care este sub в„–1 în lista de candidaţi pentru Parlament din partea partidului Patria.

Potrivit agenţiei "Infotag", candidatul a spus că dispune de înregistrări audio şi video despre cum poliţişti în satele Boroncea şi Popeştii Sus din raionul Drochia încearcă să "falsifice dovezi împotriva sa".

"Pe înregistrare se vede cum poliţiştii la ordinul comisarului interimar de atunci al poliţiei, Marin Novac, obligă veteranii de război, pe care i-am ajutat, se semneze documente gata întocmite că le-am oferit bani în timpul campaniei electorale. Comisarului "i-a dat undă verde" pentru aceste acţiuni preşedintele raionului - un protejat al Partidului Liberal Democrat, Andrei Marian", spune Usatîi, care nu are nici o îndoială că în spatele acestor acţiuni stă liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.

Politicianul a recunoscut că a dat bani veteranilor (până la 100 mii de lei) în timpul concertelor din Drochia a Sofiei Rotaru, dar a fost până la începutul campaniei electorale.

"Autorităţile încearcă să oblige aceşti bătrâni de 80 de ani să spună, că s-a întâmplat acum. Sunt fabricate materiale cu scopul de a mă îndepărta de la alegeri. Nu va merge. Noi astăzi vom scrie scrisori la procuratura generală, şi alte organe competente cu solicitarea de a clarifica fărădelegile poliţiei din Drochia", a spus politicianul.

El a relatat că este nu este singurul caz de utilizare de către partidul Coaliţiei de guvernare - PLDM a resursei administrative împotriva persoanelor care au fost ajutate de Usatîi.

"La Briceni se observă o situaţie similară. Acolo locuieşte familia Nemerenco. Femeia are 15 copii. În vară, când am fost în acest oraş, am aflat despre ea şi am ajutat această familie mare. Este ceva normal. Acum, această femeie este sunată de la comisariatul local de poliţie şi ameninţată prin telefon, fiindu-i cerut să scrie o declaraţie că Usatîi a încercat să o mituiască. Mă adresez ofiţerilor MAI, pe care îi consider normali şi cinstiţi - nu comiteţi fărădelegi. După alegeri, pe 1 decembrie vor răspunde toţi cei care acţionează în numele acestui Guvern, adică, vor sta după gratii", a spus Usatîi, promiţând că va închiria închisori din Ucraina şi Rusia, în cazul în care în cele locale nu sunt suficiente celule pentru politici eni corupţi, birocraţi şi servitorii lor.

Candidatul în deputat numit documentele de înregistrare ale presupusei mituiri a veterani la comisariatul de poliţie Drochia o încălcare a Codului Electoral.

"Orice acţiune de investigaţie a autorităţilor competente împotriva concurentului electoral trebuie să fie coordonate cu CEC. În cazul meu, această prevedere a fost încălcată", a spus el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?