Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin: Nu trebuie să ne uităm atît de primitiv la lucruri

22 oct. 2014,, 14:05   Politică
3453 1
Foto: noi.md
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, califică drept speculație informația potrivit căreia apropierea Moldovei de Uniunea Vamală este imposibilă fără denunțarea Acordului de asociere cu UE. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

Deși se pronunță ferm pentru dezvoltarea țării în cadrul Uniunii Vamale, liderul comuniștilor afirmă că relațiile reciproc avantajoase cu alte țări din UE nu trebuie întrerupte. Politicianul se arată convins că subiectul aderării Moldovei la Uniunea Vamală este politizat excesiv de anumite forțe cu scopul de a acumula puncte electorale.

„Această temă nu trebuie speculată politic, această temă are un caracter pur economic. Nu trebuie să interconectați aceste lucruri. Noi am fost în relații bune cu ambele părți, și pe linia Uniunii Vamale. Din cîte știm această uniune va fi refăcută în Uniunea Euroasiatică. Moldova trebuie să fie acolo unde este interesul ei, fără să încetăm relațiile convenabile cu țările din UE. Nu trebuie să ne uităm atît de primitiv și unilateral la lucruri”, a explicat Voronin.

Politicianul afirmă că spre deosebire de Uniunea Europeană, Uniunea Vamală nu este o organizație politică și nu presupune tot felul de angajamente improprii țării noastre, așa cum prevede asocierea la UE.

„Se speculează mult că comuniștii nu vor nici încolo, nici încoace. Nimeni nu are dreptul să ne atribuie nouă alegerile pe care le facem. Noi singuri trebuie să ne determinăm încotro vrem”, a punctat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?