Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ambasada SUA organizează la Bucureşti o recepţie cu prilejul promovării fructelor moldoveneşti

22 oct. 2014,, 14:30   Business
3439 0
Foto: eurotv.md
Ambasada SUA în România organizează pe 28 octombrie, la Bucureşti, o recepţie cu prilejul promovării fructelor moldoveneşti în această ţară.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la conducerea ACED (proiectul "Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor"), la eveniment vor participa un grup de producători de fructe din Republica Moldova, reprezentanţii angrosiştilor şi retailerilor din România, inclusiv cele mai mari reţele de supermarketuri, oficialităţi române şi moldoveneşti.

Scopul acestui eveniment este de a facilita întâlniri directe între vânzători şi potenţialii cumpărători de pe ambele maluri de Prut, pentru a le permite sa discute, într-o atmosferă informală, despre oportunităţile comerciale.

Participanţii la recepţie vor discuta perspectivele de colaborare pe termen lung in ce priveşte exportul produselor proaspete în România şi alte ţări-membre ale Uniunii Europene, cerinţele de livrare, investiţiile în agricultură de valoare înaltă în Republica Moldova.

La Recepţie vor fi servite mere, struguri de masă, fructe uscate şi alte produse din Republica Moldova.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România, Daniel Constantin, a declarat recent că în magazinele mari deja au apărut mere proaspete de peste Prut, datorită contractelor semnate de livrări directe de fructe moldoveneşti în reţelele celor mai mari magazine din România. Potrivit datelor Chişinăului, Moldova deja a livrat în statul vecin peste 730 tone de mere, 190 tone de prune şi 987 tone de struguri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?