X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia este nemulţumită de decizia Ucrainei de a se alătura sancţiunilor UE

21 oct. 2014,, 13:30   Politică
4366 2
Foto: allmoldova.com
MAE al Rusie a exprimat "îngrijorare în legătură cu decizia Ucrainei de a se alătura sancţiunilor Uniunii Europene pe restricţii de vize în privinţa unor foşti conducători ai Transnistriei".

În comentariul Departamentului Informaţie în acest sens, citat de agenţia "Infotag", se exprimă opinia că astfel de măsuri "abia de se încadrează în logica reluării procesului de negocieri pe reglementarea transnistreană".

"Este inexplicabil faptul că linia comună de comportament al Uniunii Europene de creare treptată a condiţiilor pentru presare multilaterală asupra Transnistriei, care s-a intensificat după semnarea de către Moldova a Acordului de Asociere cu UE, a fost preluată şi de ţara-garant al procesului de reglementare transnistreană - Ucraina", menţionează MAE, care consideră că "altfel decît un act de intimidare această decizie nu poate fi numită".

În document este exprimată speranţa că Ucraina "ca ţară garant şi intermediar în reglementarea transnistreană prin paşi practici va demonstra capabilitatea de a îndeplini obligaţiunile existente în procesul de negocieri".

După cum a relatat anterior "INFOTAG", în lista persoanelor cărora le este interzisă intrarea în UE în legătură cu evenimentele din Ucraina sînt peste 100 de oameni. Printre aceştia sînt şi liderii autoproclamatelor RPD şi RPL. Inclusiv cetăţeni ruşi veniţi vara din Transnistria "pentru consolidarea statalităţii acestora": prim-vicepreşedintele Consiliului de miniştri al RPD, fostul şef al MSS al RMN, generalul Vladimir Antiufeev, vicepreşedintele Consiliului de miniştri al RPD pentru afaceri sociale, fostul vicepreşedinte al RMN, Alexandr Caraman, ministrul Securităţii de Stat al RPD, Andrei Pinciuc, şi şeful MAI al RPD, Oleg Berioza, care, de asemenea, anterior au activat la MSS al Transnistriei. Însă, unii deja nu mai activează în cadrul Guvernului RPD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?