X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rosselhoznadzor a autorizat două întreprinderi moldoveneşti să livreze carne în Rusia

20 oct. 2014,, 15:00   Societate
2964 0
Foto: livejournal.com
Rosselhoznadzor a permis întreprinderilor moldoveneşti Hanuco şi IDT din Bardar să efectueze, de luni, livrări de carne în Rusia.

Agenţia "Infotag" a comunicat anterior că firma Hanuco din localitatea Petreni, raionul Drochia, se specializează în abatorizarea şi tăierea vitelor cornute mari şi mici, a porcilor, cailor, precum şi producţia de untură. În ultima perioadă, carnea de vită şi de porc, pe care întreprinderea o livra în Federaţia Rusă, a fost supusă unui control de laborator sporit de către Rosselhoznadzor, după ce în unele loturi s-a depistat depăşirea numărului admisibil de microorganisme mezofile aerobe şi facultativ anaerobe.

Tot un regim de control de laborator sporit a fost aplicat, din luna iulie, şi pentru carnea de vită provenind de la întreprinderea din Bardar, după ce într-un lot al acesteia au fost depistate bacterii din grupul colibacililor.

În total, peste 10 întreprinderi moldoveneşti au dreptul să exporte produse zootehnice pe piaţa Rusiei. În prezent, restricţiile provizorii la importurile de carne în Federaţia Rusă sunt valabile doar în privinţa firmei Antadro (Floreşti). Sub regimul de control sporit rămâne şi carnea de vită de la Tehnostel Kar.

În plus, din luna aprilie Moldova nu livrează produse din carne în Rusia. Rosselhoznadzor a suspendat eliberarea certificatelor pentru ambii furnizori moldoveni, Carmez şi Carnе de Sud, din cauza suspiciunii că produsele livrate de acestea nu ar fi de origine moldovenească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?