X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

BNM a permis unui cetăţean al Irakului să procure 51% de acţiuni ale EuroCreditBank

20 oct. 2014,, 14:15   Economie
4935 0
Foto: wikimapia.org
Banca Naţională a Moldovei (BNM) a permis cetăţeanului Irakului, Mahmoud Mohamed Shakir Mahmoud să procure 51% din acţiunile EuroCreditBank.

După cum a relatat anterior "Infotag", Mahmoud Mohamed a procurat la Bursa de Valori, pe 17 octombrie, 2,27 mil. acţiuni ale acestei bănci (21,02%), ce au aparţinut statului. Acest pachet statul a încercat să-l vândă pe parcursul a şase ani. Cetăţeanul Irakului a achiziţionat acţiunile statului conform nominalului, achitând 10 lei pentru o acţiune.

O dată cu procurarea pachetului de stat de acţiuni la EuroCreditBank creşte interesul faţă de pachetul de 59,36%, pe care pe parcursul câtorva ani fără rezultat încearcă să-l vândă Mariana Petros Zisis.

Surse apropiate negocierilor de vânzare a acestui pachet au relatat agenţiei "INFOTAG", interes faţă de acest pachet au câţiva potenţiali cumpărători, printre care fondul de investiţii Euro Yatirim Menkul Degerler (Turcia), un grup de businessmeni moldoveni, din care fac parte Emanuel Grinşpun şi Leonid Chilovatîi, investitori din Rusia, precum şi Mahmoud Mohamed Shakir Mahmoud.

Conform informaţiilor agenţiei, oferite de un acţionar ai EuroCreditBank, din toţi doritorii doar Mahmoud Mohamed a fost de acord cu preţul solicitat de Zisis. Tranzacţia a fost tergiversată din cauza dificultăţilor birocratice, apărute la cumpărător la prezentarea documentelor pentru obţinerea permisiunii de la Banca Naţională.

Luând în calcul faptul că regulatorul pieţei i-a permis cetăţeanului irakian să deţină o cotă substanţială în EuroCreditBank, calea spre procurarea pachetului Marianei Zisis de 59.36%, este acum deschisă.

Cu toate acestea, potrivit altor surse, Mahmoud Mohamed şi Mariana Zisis au convenit asupra dezvoltării pe viitor a EuroCreditBank, ceea ce sugerează că Zisis va avea pachetul de control de 51%.

Potrivit surselor, deja până la 20 noiembrie banca va desfăşura o nouă emisiune de acţiuni, care vor fi cumpărate de cetăţeanul Irakului. Este vorba despre o emisie de 30 mil. de lei, ceea ce va creşte capitalul social al băncii până la 200 mil. de lei. În momentul de faţă, acest indice este de peste 175 mil. de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?