Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Alegeri 2014: Peste 100 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

20 oct. 2014,, 11:50   Politică
4196 1
Foto: argumenti.md
Cetățenii din diasporă vor putea vota la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, în cele 105 secții de votare, deschise peste hotarele țării. Un document în acest sens urmează a fi aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Potrivit documentului, cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Italia, Rusia, România, Portugalia și Statele Unite. Astfel, moldovenii stabiliți în Italia vor putea să-și exprime votul în una din cele 25 de secții de votare. Cîte două secții de votare vor fi deschise la Roma, Padova, Milano și Torino, regiuni în care se află un număr mare de moldoveni. În Federația Rusă, urmează a fi deschise 15 secții de votare, trei dintre care la Moscova.

Cetățenii moldoveni stabiliți cu traiul în România vor putea vota în cadrul a opt secții, iar cei din Portugalia - în cinci locații. De asemenea, secții de votare vor fi deschise în alte aproximativ 30 de țări, la sediile misiunilor diplomatice moldovenești.

Potrivit conducerii Ministerului Afacerilor Externe, în procesul de repartizare a secțiilor de vot peste hotare au fost luate în considerare demersurile asociațiilor diasporei moldovenești, precum și practica anterioară de participare la vot a cetățenilor din străinătate.

Anterior, Partidul Social Democrat, Partidul Regiunilor din Moldova și Mișcarea Populară pentru Uniunea Vamală au acuzat autoritățile de faptul că ar îngrădi dreptul de participare la vot al cetățenilor moldoveni care muncesc în Federația Rusă. Membrii celor trei formațiuni au solicitat deschiderea a 200 de secții de votare în Rusia, motivînd solicitarea prin numărul mare de moldoveni din această țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?