Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Obama consideră contraproductivă închiderea frontierelor din cauza epidemiei de Ebola

18 oct. 2014,, 00:30   Externe
3329 0
Foto: firstnews.ru
Preşedintele american Barack Obama a apreciat, joi, că închiderea frontierelor pentru persoanele din ţările africane cu focare de Ebola ar fi contraproductivă, relatează AFP.

"Toate discuţiile cu experţii arată că interzicerea călătoriilor ar fi mai puţin eficientă decât măsurile de control introduse pe aeroporturi", a declarat Obama, la încheierea unei reuniuni la Casa Albă cu echipa care se ocupă de coordonarea măsurilor privind epidemia de Ebola.

Cel mai groaznic scenariu despre Ebola: "S-ar putea transmite pe calea aerului" Preşedintele american a apreciat că o astfel de iniţiativă ar risca să determine persoanele originare din ţările afectate de Ebola - Guineea, Liberia, Sierra Leone - să recurgă la alte mijloace de transport pentru a ajunge în alte state şi să ascundă ţara de provenienţă.

''În final, riscăm să dispunem de mai puţine informaţii despre cine este purtătorul virusului", a avertizat Obama, răspunzând cererilor formulate în acest sens de numeroşi membri ai Congresului. OMS: Epidemia de Ebola a provocat 4.493 de morţi din 8.997 de cazuri

Întrebat despre posibilitatea de a numi o persoană care să coordoneze la nivel federal demersurile pentru lupta împotriva extinderii Ebola, Obama a afirmat că ar putea decide o astfel de iniţiativă. "Numirea unei alte persoane ar fi un lucru bun", a declarat el, subliniind, însă, că aceasta nu înseamnă că nu apreciază activitatea desfăşurată de secretarul Sănătăţii, Sylvia Burwell, sau Thomas Frieden, directorul Centrului american de prevenire şi control a maladiilor (CDC).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?