X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

Deputatul Grigore Petrenco atacă în judecată membrii comisiei de integritate

17 oct. 2014,, 16:30   Politică
4281
Foto: basarabia.md
Deputatul Parlamentului din partea Partidului Comuniştilor (PCRM), Grigore Petrenco, atacă în judecată membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI). Astfel parlamentarul a declarata vineri, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", motivându-şi decizia prin faptul că comisia, cu un pretext formal, i-a refuzat în investigarea deţinerii de către oligarhul Vlad Plahotniuc a unei proprietăţi nedeclarate peste hotare.

Petrenco a spus că recent a primit un răspuns formal de la preşedintele CNI, Anatol Donciu.

"În aceasta se spune că comisia şi membrii săi practic refuză să-şi exercite atribuţiile de serviciu. Să se fi întâmplat ceva asemănător în orice ţară europeană, luând în calcul refuzul de a verifica averea politicianului la solicitarea unui deputat, aceste persoane trebuiau să-şi dea demisia. Dar ei ies basma curată, deoarece CNI este o structură de buzunar a lui Plahotniuc şi a Coaliţiei de guvernare", consideră deputatul.

El a numit acest comportament unul firesc.

"Zilele trecute am aflat că comisia parlamentară permanentă, din care fac parte reprezentanţi ai tuturor fracţiunilor, a studiat proprietatea membrilor CNI şi a preşedintelui Donciu. Toţi, toţi până la unul au ceva nedeclarat - sau un automobil, sau un cont bancar. Această informaţie scandaloasă nu a fost publicată pe site-ul Parlamentului, cum trebuie să fie. De exemplu, Donciu nici până azi nu a dat un răspuns clar la întrebarea apărută în unele surse mass-media, din ce resurse el a procurat o casă în centrul Chişinăului, estimată la câteva milioane de lei?. Cum este posibil ca persoana cu o astfel de reputaţie să-şi continue activitatea la CNI?", s-a întrebat Petrenco.

El a declarat că prin adresarea sa la Judecătoria sect. Râşcani doreşte să continue testarea sistemului judiciar din RM, care este reformată, după cum afirmă autorităţile.

"Mie - deputat al Parlamentului, când pentru prima dată am declarat că Plahotniuc are o vilă pe malul lacului Geneva, care nu este indicată în nicio declaraţie de venit, nu mi-au dat măcar un răspuns formal nici CNA, nici procuratura generală. Consider că aceste două instituţii, ca şi CNI au picat testul de imparţialitate. Acum vom merge mai departe, vom verifica judecătoriile din Moldova", a spus Petrenco.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав