X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

PLR propune partenerilor de Coaliție semnarea unui pact

17 oct. 2014,, 12:15   Politică
3281 1
Foto: elldor.info
Partidul Liberal Reformator a lansat un apel la adresa partenerilor de Coaliție privind semnarea unui pact de garantare a cursului european, după alegerile din 30 noiembrie. Inițiativa a fost făcută publică astăzi de președintele PLR, Ion Hadîrcă, relatează NOI.md.

Potrivit politicianului, în fața noilor realități și provocări geopolitice, consolidarea mesajului unic al partidelor pro-europene este absolut necesar. Ion Hadîrcă a precizat că demersul a fost deja expediat Partidului Liberal Democrat, celui Democrat, dar și altor partide extraparlamentare de orientare pro-europeană.

„PLR lansează public apelul de semnare și asumare a unui pact de garantare a cursului european la adresa partidelor, demonstrînd în acest fel solidaritate în jurul ideii naționale și capacitate de a se ridica deasupra intereselor doctrinare sau de grup. Este necesară o angajare clară de neadmitere a coalizării cu forțele comunisto-socialiste sau cu alte forțe care reprezintă de facto coloana a cincea în Moldova”, a precizat Hadîrcă în cadrul unei conferințe de presă.

Reprezentanții PLR au mai menționat că lista electorală a formațiunii va fi modificată, după ce mai mulți miniștri își vor suspenda activitatea în cadrul Guvernului. Totodată, aceștia nu au renunțat încă la ideea participării în bloc la alegerile din noiembrie, precizînd că așteaptă un răspuns în acest sens de la conducerea PLDM-ului.

„Am rămas întotdeauna deschiși ideii unui bloc electoral cu PLDM-ul. Sîntem la etapa în care așteptăm o reacție de răspuns din partea PLDM, am lăsat ușa deschisă. Tocmai aici a apărut această disensiune cu doamna Guțu, care a promovat ideea participării pe lista PLDM, idee respinsă de Consiliul politic”, a spus vicepreședintele PLR, Tatiana Potîng.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?