X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Comisia Parlamentului European pentru Afaceri Externe a aprobat ratificarea Acordului De Asociere RM-UE

17 oct. 2014,, 10:30   Politică
2990 0
Foto: politica-ua.com
Comisia Parlamentului European pentru Afaceri Externe a aprobat joi ratificarea Acordului de Asociere RM-UE. Pentru aceasta au votat 44 de eurodeputaţi cu trei împotrivă.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul Parlamentului European, preşedintele comisiei, Elmar Brok, a spus că "prin această decizie comisia trimite un mesaj clar şi puternic plenului pentru ca acesta să grăbească procesul de ratificare şi totodată invită Parlamentele statelor membre care nu au procedat în aceeaşi manieră, să demareze acest proces".

"Comisia a reiterat sprijinul continuu şi ferm pentru progresul Republicii Moldova în consolidarea relaţiilor cu UE înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc la data de 30 noiembrie", a spus el.

Anterior Comisia Parlamentului European pentru Comerţ Internaţional, de asemenea, a dat un aviz pozitiv pe Acordul de Asociere RM-UE. Pe 13 noiembrie documentul urmează a fi examinat la şedinţa plenară a Parlamentului Europei.

Acordul de Asociere RM-UE a fost semnat la 27 iunie 2014 şi ratificat de Parlamentul Moldovei pe 2 iulie. Documentul a mai fost ratificat de România, Letonia, Estonia, Lituania şi Malta.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав