X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Metode inovative în cardiologie, prezentate de Medpark (FOTO,VIDEO) ©

16 oct. 2014,, 13:50   Societate
5416 1
Foto: noi.md
Spitalul Internaţional Medpark continuă să-şi fortifice statutul de instituție medicală privată, care aduce cele mai inovative metode de tratament în domeniul cardiologiei.

Soluţiile care şi-au demonstrat eficienţa la nivel mondial în tratarea aritmiei, dar şi importanţa procedurilor vasculare periferice au fost prezentate în cadrul unei conferinţe ştiinţifico-practice internaţionale, organizate de Medpark. Medici din străinătate au împărtăşit experienţa internaţională în domeniul cardiovascular celor peste 150 de cardiologi din diferite raioane ale ţarii, prezenţi la eveniment.

ERDEM DIKER, Spitalul Internaţional Medicana, Ankara: „Una dintre metodele noi de tratament este ablaţia prin radiofrecvenţă sau ablaţia prin cateter. Efectuăm câteva arsuri mici în inimă, ca să stopăm aritmia. O altă metodă este implantarea dispozitivelor: stimulatorul sau defibrilatorul, prevăzute pentru tratamentul bolilor cardiace severe, uneori incurabile medicamentos. Defibrilatorul este un dispozitiv care urmăreşte şi monitorizează inima 24 de ore pe zi şi dacă recunoaşte aritmie periculoasă pentru viaţă, poate genera un şoc electric, pentru a salva persoana bolnavă.”

În scurt timp noile metode de tratament vor deveni accesibile pentru toate persoanele care se confruntă cu asemenea probleme. Medicii cardiochirurgi de la Medpark, împreună cu colegii lor de peste hotare vor aplica aceste inovaţii în practica de zi cu zi.

OLGA ŞCHIOPU, director medical Medpark: „În Republica Moldova suntem la acest capitol în premieră absolută în ţară. Noi aducem metode noi de diagnostic şi de tratament, ceea ce lipsea totalmente până în momentul de faţă în spectrul serviciilor medicale din Republica Moldova, adică examenul electrofiziologic al inimii şi corecţia sau tratamentul endovascular şi intervenţional al tulburărilor de tip cardiac. Medicina este în progres continuu la nivel internaţional, naţional şi pacienţii merită alte opţiuni, pacienţii trebuie informaţi că există metode alternative de tratament.”

În ţara noastră este înregistrat un număr mare de pacienţi cu sindroame de preexcitare vetriculară, cum ar fi Wolff-Parkinson-White, tahicardii nodale şi atrioventriculare. Specialiştii în domeniu susţin că examenul electrofiziologic al inimii este de o importanţă majoră pentru Moldova.

Dr. LIVIU GRIB, prof. univers., doctor habilitat în cardiologie: „Felicitări! Înţeleg că Medpark tinde să implementeze astfel de metodă de ablaţie cardiacă, mapping cardiac, probabil că asta va fi de mare folos pentru o perioadă de tranziţie, până când această metodă o să apară şi în alte clinici.”

Conferinţa „Organizarea tratamentului invaziv al infarctului miocardic acut în Republica Moldova” s-a desfăşurat în cadrul campaniei naţionale „Ajută-ne să-ţi protejăm inima!”, iniţiată de Medpark. Prin asemenea evenimente Medpark îşi propune să contribuie la dezvoltarea profesională a medicilor, dar şi la evoluţia domeniului cardiologic din ţară.

Spitalul Internaţional Medpark este singura instituţie medicală privată din Republica Moldova care a dezvoltat, în conformitate cu standardele internaţionale, un centru de excelenţă dedicat diagnosticului şi tratamentului patologiei cardiovasculare, fiind lider în domeniul medicinii private la nivel naţional, în implementarea tehnologiilor de ultimă oră în tratamentul bolilor de inimă.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?