Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Natalia Gherman şi Federica Mogherini au discutat despre procesul de implementare a acordului de asociere

16 oct. 2014,, 13:15   Societate
2583 0
Foto: radiochisinau.md
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi cu omologul său italian, ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale, Federica Mogherini, au discutat miercuri la Roma despre modalităţile de susţinere de către Italia a procesului de implementare a Acordului de Asociere RM-UE.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă la MAEIE, în acest sens, a fost semnată Declaraţia Comună a Miniştrilor de Externe ai Republicii Moldova şi Republicii Italiene, care defineşte domeniile în care Italia va acorda asistenţă Moldovei.

În cadrul discuţiilor, o atenţie specială a fost acordată aproximării legislaţiei Republicii Moldova cu acquis-ul comunitar, implementării standardelor privind siguranţa alimentelor, agricultura, turismul şi transportul. Ambele state vor încuraja cooperarea înВ domeniul muncii şi protecţiei sociale, precum şi valorificarea beneficiilor migraţiei pentru dezvoltare.

De asemenea, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind evoluţiile în contextul regional şi cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale.

În contextul preluării de către oficialul italian, începând cu 1 noiembrie 2014, a mandatului de Înalt Reprezentant al UE pentru Politica Externă şi de Securitate, viceprim-ministrul Natalia Gherman a invitat-o pe Federica Mogherini să efectueze o vizită la Chişinău în noua sa funcţie, până la finele anului curent.

Natalia Gherman s-a aflat într-o vizită de lucru la Roma, la invitaţia omologului italian, Federica Mogherini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?