X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Artificiile ar putea lipsi de la Hramul Chişinăului

14 oct. 2014,, 10:55   Societate
4070 0
Foto: kishinev.all.biz
Tradiţionalul foc de artificii cu care se încheia programul manifestaţiilor prilejuite de Hramul Chişinăului în anii precedenţi ar putea să lipsească în acest an. Anunţul a fost făcut de către şeful Direcţiei Relaţii Publice a Primăriei Chişinău, Vadim Brânzariuc, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de luni seara de la postul de public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Potrivit lui Brânzariuc, „Primăria a renunţat să organizeze artificiile, care sunt foarte costisitoare, din banii publici”. El a spus că totuşi locuitorii şi oaspeţii capitalei au şansa să admire artificiile, dacă se va găsi cineva să sponsorizeze. „Aşteptăm până în ultimul moment că se va găsi cineva care să finanţeze spectacolul de artificii. Până la acest moment, nu avem nici un sponsor”, a precizat Brânzariuc.

Oficialul a mai comunicat că programul manifestaţiilor de Hramul oraşului va începe tradiţional cu depuneri de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, apoi, după liturghia în Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului”, primarul Chişinăului va veni cu un discurs în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Programul mai include expoziţii, recitaluri şi un spectacol de reconstituire a spaţiului antic românesc prezentat de Garda română Alba Iulia. Programul se va încheia cu un concert al artiştilor autohtoni, din România şi Germania.

50 de oaspeţi din România, Suedia, Ucraina, Georgia, Austria, Turcia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Cosovo şi Italia au sosit la Chişinău la invitaţia oficială a Primăriei Chişinău pentru a participa la manifestaţiile prilejuite de Hramul capitalei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?