În Moldova a fost creată o pastă de dinţi unică

În Moldova a fost creată o pastă de dinţi unică
Foto: noi.md
Compania „Universal Farm” a lansat prima pastă de dinţi din Moldova cu proprietăţi curative – Biortherapy (deja a apărut în două reţele de farmacii). Acest efect este asigurat de extrasul alcoolic de alge Spirulina platensis (denumirea comercială Bior), obţinut de savanţii microbiologi moldoveni, relatează NOI.md.

De menţionat că aceasta este unica în Moldova substanţă activă autohtonă, utilizată de industria noastră farmaceutică, celelalte fiind de import. SRL „Universal Farm” mai produce şi alte preparate medicale în baza Bior, inclusiv un gel pentru terapia cavităţii bucale. De aceea a și apărut ideea creării acestei paste de dinţi.

„Caracterul ei unic se explică prin efectul antivirotic al Bior, menţionează fondatorul Companiei, Sergiu Melnic. – Pasta a fost creată intenţionat cu efect de spumă mare, pentru a beneficia la maxim de această proprietate a Bior, cînd în timpul curăţatului dinţilor spuma se extinde prin cavitatea bucală şi nimereşte pe buze. Astfel se efectuează profilaxia herpesului şi se previne acutizarea acestuia. În lume nu există asemenea produse”.

Biortherapy a trecut testările clinice la clinicile stomatologice şi a înregistrat rezultate bune în tratamentul parodontitei, gingivitei etc, ea dizolvă calcarul dentar şi înălbeşte emailul. Acest proiect a fost realizat în colaborare cu SRL „Nobident” (întreprinderea fiică a „Universal Farm”), care va dezvolta fabricarea produselor cosmetice. Investiţiile au constituit 1,2 milioane de euro.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load