COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7612

Leancă: Vom face unele ajustări în lista electorală a PLDM

10 oct. 2014,, 12:00   Politică
4611 1
Foto: noi.md
Lista electorală a PLDM ar putea fi modificată, în funcție de prestanța fiecărei persoane nominalizate în calitate de candidat la alegerile parlamentare. Anunțul a fost făcut de premierul Iurie Leancă, prim-vicepreşedinte al PLDM, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, notează NOI.md.

Politicianul a declarat că este mulțumit în linii mari de componența listei electorale și că ajustările la care s-a referit nu vor fi radicale.

„Este un element prevăzut în Codul electoral privind modificarea listei. Am convenit atunci cînd am discutat lista că vom face eventual ajustări, în funcția de prestanța fiecărei persoane de pe listă, dar nu mă aștept la schimbări radicale. Vom avea discuții. Partidul a devenit mult mai dinamic, nu mai există subiecte tabu, totul se discută colegial”, a precizat Leancă.

Leancă a explicat, totodată, de ce criterii s-a ținut cont în poziționarea candidaților pe lista electorală. „Am mers după o abordare clasică atunci cînd liderul partidului este primul pe listă. Și de data această, PLDM merge la alegeri nu cu o personalitate, două, ci cu o echipă de oameni care și-au demonstrat caracterul, capacitățile”,a spus Leancă.

Pe primele poziții în lista electorală a PLDM se situează Vlad Filat, Iurie Leancă, Liliana Palihovici, Natalia Gherman, Maia Sandu, Oleg Balan, Valeriu Streleț, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Eugen Carpov, Grigore Belostecinic.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽