X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Leancă: Vom face unele ajustări în lista electorală a PLDM

10 oct. 2014,, 12:00   Politică
4993 1
Foto: noi.md
Lista electorală a PLDM ar putea fi modificată, în funcție de prestanța fiecărei persoane nominalizate în calitate de candidat la alegerile parlamentare. Anunțul a fost făcut de premierul Iurie Leancă, prim-vicepreşedinte al PLDM, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, notează NOI.md.

Politicianul a declarat că este mulțumit în linii mari de componența listei electorale și că ajustările la care s-a referit nu vor fi radicale.

„Este un element prevăzut în Codul electoral privind modificarea listei. Am convenit atunci cînd am discutat lista că vom face eventual ajustări, în funcția de prestanța fiecărei persoane de pe listă, dar nu mă aștept la schimbări radicale. Vom avea discuții. Partidul a devenit mult mai dinamic, nu mai există subiecte tabu, totul se discută colegial”, a precizat Leancă.

Leancă a explicat, totodată, de ce criterii s-a ținut cont în poziționarea candidaților pe lista electorală. „Am mers după o abordare clasică atunci cînd liderul partidului este primul pe listă. Și de data această, PLDM merge la alegeri nu cu o personalitate, două, ci cu o echipă de oameni care și-au demonstrat caracterul, capacitățile”,a spus Leancă.

Pe primele poziții în lista electorală a PLDM se situează Vlad Filat, Iurie Leancă, Liliana Palihovici, Natalia Gherman, Maia Sandu, Oleg Balan, Valeriu Streleț, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Eugen Carpov, Grigore Belostecinic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?