X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cum comentează Petrenco decizia Curții Constituționale

9 oct. 2014,, 17:50   Politică
3240 3
Foto: newsmoldova.md
Deputatul Grigore Petrenco este de părere că adresarea Partidului Comuniștilor la Curtea Constituțională privind controlul legalității Acordului de asociere cu UE constituie o greșeală politică. Politicianul și-a expus punctul de vedere după ce astăzi CC a respins sesizarea PCRM în acest sens, informează NOI.md.

„Doar cei naivi puteau presupune că Curtea Constituțională, unde cinci din șase membri sînt cetățeni români, va adopta o altă decizie. Drept rezultat, astăzi, în mîinile Coaliției a fost transmis un argument puternic – decizia Curții, care nu mai poate fi contestată nicăieri. După refuzul de a vota împotriva ratificării Acordului de asociere, aceasta este o altă gafă politică”, a precizat Petrenco pe o rețea de socializare.

Amintim că membrii Curții Constituționale au stabilit astăzi că prevederile Acordului de asociere dintre Republica Moldova și UE nu contravin Constituției și nici nu atentează la suveranitatea țării. În sesizarea depusă, comuniștii au adus drept argument faptul că Acordul ar fi fost negociat în secret, împotriva voinței poporului și intereselor țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?