Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: Dacă Voronin nu va da din nou în bară, în Moldova va fi o coaliţie de centru-stînga (VIDEO) ©

9 oct. 2014,, 14:55   Societate
9710 16
Foto: noi.md
Principala întrebare ce ţine de viitoarele alegeri este care sînt valorile oamenilor, şi nu care partide vor trece în parlament. Oamenii vor alege între doi vectori: Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală.

Acest fapt l-a declarat liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune „Rossia 24”.

Socialistul este convins, de asemenea, de faptul că în viitorul parlament va fi creată o coaliţie de centru-stînga, al cărei scop principal va fi denunţarea Acordului de asociere cu UE şi integrarea Moldovei în Uniunea Vamală.

„Dacă Voronin nu va da iarăși în bară, ca şi în 2003, cînd a renunţat să semneze Planul Kozak, atunci după alegerile din 30 noiembrie, în Moldova va fi o majoritate parlamentară promoldovenească, care va denunţa Acordul cu UE”, susţine Dodon.

Liderul PSRM a abordat şi tema privind creşterea presiunii coaliţiei proeuropene asupra opoziţiei. Interzicerea difuzării posturilor de televiziune în limba rusă, sancţiunile aplicate de CCA faţă de canalele de televiziune, care difuzează ştiri în limba rusă şi altele – toate acestea, în opinia socialistului, sînt nu altceva decît o dovadă de panică a eurounioniştilor aflaţi la putere. Deputatul socialist s-a mai referit şi la frecventele atacuri asupra statalităţii din partea României vecine, al cărei premier a declarat deschis despre intenţia de a uni Moldova cu ţara lui.

„Vreau să spun exact, clar şi fără echivoc – Moldova niciodată nu va fi parte a României! Moldovenii nu doresc şi nu vor fi români. Oamenii au primim cetăţenia României şi paşapoartele pentru a pleca în Europa fără vize, dar după stabilirea regimului fără vize acest fapt nu mai are loc”, a conchis Dodon.

Reamintim că Igor Dodon se află în Rusia într-o vizită de serviciu, în cadrul căreia el intenţionează să aducă în Moldova Icoana Preacuviosului Serghie de la Radonej, în care este încorporată o părticică din sfintele lui moaşte. În afară de aceasta, Igor Dodon a luat parte la Sfînta Liturghie dedicată celor 700 de ani de la naşterea Sfîntului Serghie de la Radonej, după care a avut o întîlnire cu Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, care l-a binecuvîntat şi i-a dorit succese în intenţiile sale nobile.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?