Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un atelier clandestin a fost descoperit în sectorul Botanica. Marfa ce era confecţionată ajungea în magazinele capitalei

9 oct. 2014,, 13:30   Societate
3673 1
Foto: od.vgorode.ua
Un atelier clandestin de croitorie şi confecţionare a hainelor pentru copii a fost depistat de către poliţişti în sectorul Botanica. Produsele atelierului erau distribuite în magazinele şi pieţele din Chişinău.

În timpul percheziţiilor, forţele de ordine au depistat că personalul angajat, activa fără contracte de muncă şi carnete medicale obligatorii. Totodată, materia primă din care erau confecţionate lenjerii de pat şi haine pentru copii nu avea acte de provenienţă.

Administratorul atelierului n-a putut confirma sau prezenta actele necesare ce i-ar permite desfăşurarea unui asemenea gen de activitate. Astfel, nu erau achitate impozite la bugetul de stat. Conform primelor informaţii, materia primă era transportată ilegal din regiunea transnistreană. Ulterior, poliţiştii au ridicat un lot de marfă pregătită pentru vânzăre în valoare de peste 200.000 lei.

Pe marginea acestui caz ar putea fi iniţiată o cauză penală, iar sancţiunile prevăd amenzi în mărime de până la 60.000 lei sau închisoare pe un termen de până la 3 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?