Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Guvernul Tinerilor din Moldova a studiat experiența Estoniei în domeniul integrării minorităților naționale în viața publică

9 oct. 2014,, 14:30   Societate
3424 1
Foto: govtm.md
Membrii delegaţiei Guvernului Tinerilor din Republica Moldova au a avut oportunitatea de a se familiariza cu politicile întreprinse de autorităţile estone în vederea integrării economice şi culturale a minorităţilor etnice.

Programul vizitei studiu, unul destul de diversificat, a cuprins întrevederi cu reprezentanți ai Ministerului Culturii, Ministerului Educației, ai instituțiilor mass-media naționale, şi nu în ultimul rînd deplasări în regiunile în care minoritățile etnice din Estonia constituie o majoritate locală.

„Deși după anumite criterii Moldova are unele tangente cu Estonia, este foarte important să monitorizăm cu mare atenție şi să preluăm acele practici de integrare a minorităților naționale în viața publică care s-au dovedit a fi eficiente și realizabile în ţara noastră, ceea ce ne propunem să realizam în timpul apropiat. Asemenea acțiuni sînt utile pentru noi ca organizație națională de tineret şi constituie o bună oportunitate de a ne diversifica experiența”, a subliniat șeful Guvernului Tinerilor din Republica Moldova, Cebanciuc Stanislav.

Vizita a avut loc în perioada 20-25 septembrie și a fost organizată de Estonian Center of Eastern Partnership, în parteneriat cu Adunarea Popoarelor din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?