Scandalul din jurul companiei „Teleradio Găgăuzia” ia amploare

Scandalul din jurul companiei „Teleradio Găgăuzia” ia amploare
Foto: vfokuse.md
Scandalul din jurul companiei publice „Teleradio Găgăuzia” ia amploare.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa din autonomie, deputatul Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Ivan Burgudji, a relatat miercuri, într-o conferinţă de presă la Comrat, că judecătorul Grigore Colev, care a emis decizia de încetare a competenţelor directorului GRT, Stepan Piron, "a fost interesat material".

"De aceea, materialele trebuie trimise la direcţia pentru combaterea corupţiei, trebuie de adresat la Consiliul Superior al Magistraturii şi la preşedintele Moldovei cu rugămintea de a elibera judecătorul din funcţie", a spus el.

Vorbind despre cauzele conflictului din GRT, Burgudji a spus că "acesta este legat de campania electorală".

Pe 22 septembrie Piron a fost ales director al postului de televiziune GRT cu şase voturi din opt membri ai Consiliului de observatori ai companiei. Doi alţi pretendenţi s-au adresat în instanţa de judecată cu cererea de a declara invalide rezultatele concursului.

Anterior başcanul autonomiei, Mihail Formuzal, a criticat activitatea companiei, numind-o nu televiziune găgăuză, ci "GCO (grupare criminală organizată) a PDM".

Preşedintele companiei, Ana Harlamenco, nu este de acord cu aceasta, considerînd că compania reflectă obiectiv toate evenimentele din regiune. Ea a menționat că numirea lui Piron a dus la faptul că Ambasada SUA a renunţat să acorde grantul de $50 de mii promis anterior companiei.

Harlamenco este rudă apropiată a lui Nicolae Dudglo – primarul capitalei Găgăuziei, membru al PDM. Piron, care este proprietarul unei companii locale de televiziune prin cablu, este susţinut de oponenţii PDM din conducerea autonomiei.

Joi GRT organizează la agenţia "Infotag" o conferinţă de presă cu privire la "atacul raider asupra companiei de televiziune".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load