X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Al doilea contingent de pacificatori moldoveni a purces la îndeplinirea serviciului

8 oct. 2014,, 18:30   Societate
3913 0
Foto: newsmoldova.md
Al doilea contingent de militari moldoveni, care face parte din misiunea KFOR şi este dislocat în provincia sîrbă Kosovo, miercuri a început îndeplinirea funcţiilor de pacificare.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Apărării, în decurs de o lună 32 de infanterişti şi şapte genişti, sub comandamentul locotenent-colonelului Boris Macovei, la baza Camp Vilaggio Italia, amplasată în apropiere de oraşul Pec, au exersat interacţiunea cu unităţile din Italia. Printre acestea, cercetare terestră şi aeriană, patrulare şi paza obiectelor. Militarii moldoveni au fost instruiţi în reacţionare imediată, detaşare din elicopter, verificarea mărfurilor şi cetăţenilor cu aplicarea tehnicii speciale.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat participarea militarilor la operaţiunea de pacificare din Kosovo sub egida NATO şi UE la sfîrşitul anului 2013. Participarea la aceasta în decurs de un an va constitui 34 de milioane de lei ($2,3 mil.). Marea parte a cheltuielilor şi-a asumat-o Italia, iar o treime revine bugetului de stat al Republicii Moldova. Contingentul moldovenesc este dislocat în partea nordică a provinciei – Metohia. Moldova a mai participat la operaţiunea postconflict de restabilire a Irakului în anii 2003-2008, trimiţînd şase contingente, în principal, genişti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?