X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comuniștii își revendică din nou dreptul asupra secerii și ciocanului

8 oct. 2014,, 11:00   Politică
4016 2
Foto: noi.md
Partidul Comuniștilor a atenționat Comisia Electorală Centrală să nu admită utilizarea simbolului secerii și ciocanului de către Partidul Comunist Reformator la alegerile din 30 noiembrie. În acest sens, reprezentanții PCRM au expediat CEC-ului titlul executoriu care interzice folosirea simbolicii respective fără acordul titularului de drept, informează NOI.md.

În documentul prezentat de executorul judecătoresc se menționează că “se interzice lui Ruslan Popa şi Partidului Comunist Reformator să întreprindă acţiuni ce constituie încălcarea drepturilor exclusive ale Partidului Comuniştilor, şi anume dreptul de utilizare a simbolului în formă de seceră şi ciocan”.

Potrivit PCRM, în conformitate cu hotărîrea instanței, CEC nu are dreptul să înregistreze simbolica unui concurent electoral care este similară cu cea a unui alt partid.

Curtea de Apel Chişinău a interzis Partidului Comunist Reformator să utilizeze în calitate de simboluri secera şi ciocanul, în urma unei hotărîri emise pe 5 iunie.

Formațiunea a fost înregistrată la Ministerul Justiției la finele lunii iunie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?