Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ambasada Slovaciei a oferit pensionarilor moldoveni aparate auditive şi tonometre

7 oct. 2014,, 12:05   Societate
3835 0
Foto: stoletnik.ru
Ambasada Slovaciei în Republica Moldova a acordat luni persoanelor social vulnerabile din Chişinău aparate auditive şi tonometre. Acţiunea a avut loc prin intermediul companiei SlovakAid în cadrul proiectului "Asigurarea pacienţilor social vulnerabili cu aparate auditive şi tonometre".

Potrivit agenţiei "Infotag", ambasadorul Slovaciei în Moldova, Robert Kirnag, a spus în cadrul ceremoniei de înmînare că "costul proiectului este de 5 mii de euro".

"Pentru locuitorii Chişinăului care au probleme cu tensiunea arterială, precum şi probleme auditive, au fost procurate 50 de tonometre şi 15 aparate auditive", a comunicat diplomatul, menţionînd că "acesta nu este primul proiect realizat de Ambasadă în Moldova".

Potrivit lui, "în total din bugetul Slovaciei pentru 2014 au fost alocați 300 de mii de euro pentru realizarea a 60 de proiecte în diferite ţări ale lumii, inclusiv 18 în Moldova".

"Anterior au fost realizate proiecte de construcţie a staţiilor de autobuze în diferite localităţi din Moldova, a fost procurat echipament sportiv pentru sportivii cu deficienţe auditive şi au fost realizate alte proiecte, costul fiecăruia nedepăşind 5 mii de euro", a spus Kirnag.

Ambasadorul speră că "şi pe viitor, în comun cu Ministerul şi alte instituţii, se vor realiza proiecte sociale importante, care le vor permite oamenilor să-şi îmbunătăţească viaţa".

Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a spus că "beneficiarii au fost selectaţi în baza consultărilor cu medicii de familie".

"Nu există date exacte despre numărul persoanelor din Moldova care necesită tonometre, deoarece problema tensiunii arteriale este rezolvabilă. Iar cei care necesită aparate auditive sînt peste 1 mie de oameni", a spus ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?