X 
Cutremure stiri: 502

La Rezina va fi construit un drum de ocolire pentru redirecționarea camioanelor „Lafarge Ciment”

7 oct. 2014,, 09:00   Economie
6539 0
Foto: totul.md
Circulația camioanelor de la Uzina "Lafarge Ciment" va fi redirecţionată pe un drum de ocolire, în afara oraşului Rezina și satului Ciorna, a cărei construcție este prevăzută pînă la sfîrşitul anului viitor. Construcţia drumului de ocolire este estimată la 67 de milioane de lei. Acest fapt a fost comunicat în cadrul unei deplasări de serviciu în raionul Rezina a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor al Moldovei ,Vasile Botnari, care a convenit cu autorităţile locale şi conducerea "Lafarge Ciment" în privinţa construcţiei drumului de ocolire nominalizat în jurul Rezinei şi darea acestuia în exploatare pînă la finele anului viitor, relatează NOI.md.

S-a specificat că Ministerul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor şi conducerea Uzinei "Lafarge Ciment" vor semna un memorandum corespunzător în vederea demarării cît mai urgente a lucrărilor de construcţie.

„Am convenit în acest scop că vom merge pe varianta restabilirii unui drum mai vechi de la uzina de ciment pe lîngă satul Păpăuţi, cu ieşirea la traseul Rezina-Şoldăneşti în preajma satului Ţareuca. În acelaşi timp, uzina „Lafarge Ciment” urmează să construiască pe teritoriul său un sector de drum cu lungimea de circa 3 km”, a spus Vasile Botnari.

Potrivit lui, construcţia unui drum de ocolire este convenabilă tuturor părţilor, afectate direct sau indirect de această problemă. Astfel, restabilirea drumului de ocolire după tehnologii şi standarde noi este convenabilă investitorului, deoarece acest drum va fi mai scurt şi el nu va trece prin localităţi. Totodată, va fi soluţionată o problemă de ani de zile pentru locuitorii oraşelor Rezina şi satului Ciorna, deoarece ei suferă în urma traficului intens a camioanelor grele.

Construcția drumului de ocolire este estimată la circa 67 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав