Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ana Guțu, în afara listei electorale a PLR

3 oct. 2014,, 14:20   Politică
4123 3
Foto : noi.md
Conducerea Partidului Liberal Reformator a făcut astăzi publică lista electorală a formațiunii, pentru alegerile din 30 noiembrie. Președintele PLR, Ion Hadârcă, a precizat că lista nu este definitivă și ar putea suferi modificări pe parcursul acestei luni, informează NOI.md.

În primii zece nominalizați nu se regăsește însă vicepreședintele PLR, deputatul Ana Guțu, care a refuzat să candideze pe lista formațiunii.

„Doamna Guțu a fost cea care a promovat ideea de participare pe o altă listă electorală. Această idee nu a fost agreată de Consiliul Național al partidului, iar asta a scăzut din entuziasmul de participare. Dumneaei ne-a transmis un mesaj în care ne-a anunțat că nu va candida pe listă. O să așteptăm ca să discutăm. Asta nu prejudiciază unitatea partidului”, a explicat Ion Hadârcă.

Primele zece poziții în lista PLR sînt ocupate de Ion Hadârcă, vicepremierul Tatiana Potâng, vicepreședintele Parlamentului Oleg Bodrug, deputatul Valeriu Saharneanu, deputatul Vadim Cojocaru, parlamentarul Vadim Vacarciuc, precum și Veaceslav Bulat, Veaceslav Vlădicescu , Mihai Ciocanu, și liderul Organizației de Tineret a PLR, Maxim Guțu.

Potrivit lui Hadârcă, reprezentanții partidului încă poartă negocieri cu diferite personalități importante, care ar putea fi incluse ulterior în listă, întrucît în prezent sînt implicate în alte tipuri de activități. Politicianul a invocat prevederile regulamentului Comisiei Electorale Centrale, care permite efectuarea unor modificări în liste, cu șapte zile înainte de data scrutinului.

„Ne propunem ca în timp de o lună să facem aceste modificări, atunci lista va fi definitivată. O facem și din considerentul că noi încă mai ducem tratative cu mai multe personalități importante”, a spus Hadârcă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?