X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

În Moldova a început al doilea concurs „Gala studenţilor”

2 oct. 2014,, 16:15   Societate
3073 0
Foto: citynews.net.ua
Asociaţia Studenţilor Moldoveni din Franţa "Jeunes Moldaves", în parteneriat cu Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), desfăşoară concursul "Gala studenţilor originari din Republica Moldova", ediţia a II-a.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la organizatori, la concurs pot participa cei care îşi fac studiile în anul 2014/2015 la universităţi din străinătate la ciclurile universitare licenţă, masterat, doctorat, inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituţie în anul 2014. Documentele se acceptă pînă pe 1 decembrie inclusiv. Cîştigătorii vor fi anunţaţi şi premiaţi pe 27 decembrie, în cadrul unei ceremonii oficiale la Chişinău.

Premiile vor fi acordate pentru categoriile "Studentul anului din SUA şi Canada", "Studentul anului din Europa de Vest", "Studentul anului din Europa Centrală şi de Est", "Studentul anului din restul lumii", "Studentul anului din străinătate".

Scopul proiectului este de a face cunoscute în Republica Moldova rezultatele academice excepţionale ale studenţilor şi absolvenţilor moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldoveneşti la comunitatea universitară din Republica Moldova.

Proiectul este desfăşurat sub patronatul prim-ministrului Iurie Leancă. Pentru prima dată concursul a avut loc în 2013. Atunci la eveniment au participat 205 studenţi din 21 de ţări ale lumii.

Detalii despre concurs – pe site-ul www.galastudentilor.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?