X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lista electorală a PCRM ar putea suferi modificări

2 oct. 2014,, 13:05   Politică
4994 0
Foto: noi.md
Partidul Comuniștilor a stabilit în cadrul plenarei de ieri lista candidaților săi pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Cu toate acestea, lista nu este definitivă și ar putea suferi anumite modificări pînă la scrutinul propriu-zis, a declarat pentru NOI.md deputata comunistă Violeta Ivanov.

În acest an, conducerea formațiunii și-a desemnat candidații în baza unor criterii noi, excluzînd din start persoanele din afara partidului. Candidații au fost desemnați în urma propunerilor parvenite din partea secretarilor comitetelor raionale ale PCRM.

„Lista nu este definitivă. Spre exemplu, eu la alegerile din 2009 am fost desemnată inițial pe poziția a 76-a în listă, ca ulterior să ajung pe poziția a 13. Conform legii, ultima schimbare în listele electorale se poate produce cu șapte zile înainte de alegeri”, a explicat Violeta Ivanov.

Și deputata Galina Balmoș a ținut să precizeze că lista întocmită este una preliminară, iar în următoarele zile, persoanele incluse în listă au dreptul să refuze nominalizarea. Parlamentarul a anunțat că în cadrul plenarei de ieri, conducerea partidului a aprobat programul electoral, precum și decizia de participare la alegeri, așa cum prevede legea.

Menționăm că primul pe lista electorală a PCRM este liderul formațiunii, Vladimir Voronin, urmat de preşedintele fracţiunii parlamentare a partidului, Maria Postoico, şi şeful staffului electoral al PCRM, Artur Reşetnicov. Următoarele poziții sînt ocupate de Galina Balmoş, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Alexandr Bannicov, Irina Vlah, redactorul ziarului "Comunistul", Alexandr Isaev, iar pe al zecelea loc se află preşedintele raionului Ocniţa, Ivan Tomai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?