X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Experți: Fenomenul Usatîi prezintă pericol pentru unele partide la alegerile viitoare

1 oct. 2014,, 11:15   Politică
8985 10
Foto: noi.md
Campania electorală, pronosticurile și rezultatele sondajului efectuat de IMAS au constituit principalele subiecte ale emisiunii ”Politica” de la postul de televiziune TV7, însă cea mai mare atenție în cadrul discuției i s-a dat tînărului politician Renato Usatîi, comunică NOI.md.

Referindu-se la rezultatele ultimelor sondaje ale IMAS, consilierul din PCRM Victor Gurău a menționat tendinţele foarte periculoase pentru partidele de la guvernare. ”Surpriza sondajului este Renato Usatîi, care are şanse majore. Victimele lui Usatîi sînt Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat”.

Președintele Centrului ”Politicon”, Anatol Țăranu, consideră că Usatîi ”poate și este blestemul partidelor proeuropene, dar el ia din voturile de pe stînga”.

Participanții la discuție au fost de acord că actuala campanie electorală va fi mai murdară decît cea precedentă.

„Campania electorală a început prost, în sensul respectării regulilor de comportament. Se folosesc deschis bani murdari. Se foloseşte şmecheria. Eu aș înţelege dacă Renato Usatîi ar face concerte încă 4 ani după alegeri. Sau aceşti tineri de la PD – să aducă în fiecare toamnă cartofi, nu doar înainte de alegeri. Dar aşa... Totodată, pot spune că se folosesc şi resursele administrative. La organizaţia noastră se adresează persoane şi ne întreabă dacă pot fi daţi afară de la serviciu, dacă nu vor fi prezenţi duminică în PMAN la evenimentul organizat de PLDM”, a comunicat președintele Asociației ”Justiție și Dreptate”, Ion Dron.

„Prin republică deja se împart nu doar cartofi şi nu doar de PDM. Noi nu avem niciun drept să arătăm cu degetul la cineva. Sînt instituţiile statului, ce pot interveni în aceste situaţii. În schimb banul public se va întrebuinţa tradiţional pentru delegaţii de serviciu, prime şi nu va fi pedepsit nimeni. Cred că nu doar miniştrii, dar 90 la sută din aparatul administrativ se va ocupa de campania electorală. La noi ilegalitatea a devenit legalitate”, s-a arătat convins Gurău.

Analiștii au făcut unele pronosticuri pentru situația de după alegeri.

Expertul Corneliu Ciurea consideră că am putea avea o alianţă de centru-stînga.

Victor Gurău susține că partidele de guvernămînt vor pleca, situația se va destabiliza, și în anul 2016 vom avea alegeri anticipate.

Expertul Anatol Țăranu speră că coaliția proeuropeană se va menține.

În opinia lui Ion Dron este important ca să nu să se schimbe vectorul european, indiferent de faptul cine va veni la putere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?