X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

După alegeri comuniştii vor cere revizuirea Acordului de asociere cu UE

30 sep. 2014,, 10:00   Politică
4257 0
Foto: newsmoldova.md
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) îşi asumă obligaţiunea de a revizui după alegerile parlamentare Acordul de asociere cu Uniunea Europeană (UE). Potrivit agenţiei "Infotag", anunţul a fost făcut de deputatul din partea PCRM, Irina Vlah, la un post de radio din Găgăuzia.

Potrivit lui, conducerea partidului şi-a exprimat poziţia faţă de Acordul de asociere cu UE din start, declarînd diplomaţilor europeni că fracţiunea PCRM nu va vota pentru ratificarea acestui document.

"Nimic nu ne opreşte să revizuim Acordul de asociere. Ne asumă această obligaţiune. Înainte de ratificarea acestui document, preşedintele partidului nostru a invitat toţi ambasadorii acreditaţi în Moldova şi a declarat că noi nu susţinem acest acord", a spus Irina Vlah.

Vlah a amintit că fracţiunea PCRM a părăsit sala de şedinţe în momentul ratificării Acordului, pentru a nu asigura Parlamentului cvorumul, necesar pentru luarea deciziilor.

"Noi am plecat din sala de şedinţe, deoarece am fost convinşi că vom fi urmaţi de grupurile lui Dodon şi Mişin. Atunci Parlamentul nu ar fi avut cvorum şi ei nu ar fi putut ratifica Acordul de asociere, însă aceşti deputaţi au rămas în sala de şedinţe, asigurînd cvorumul", a menţionat Vlah.

Irina Vlah este considerată cel mai probabil candidat al PCRM pentru postul de başcan al Găgăuziei, ale cărui alegeri vor avea loc în primăvara anului 2015.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?