Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Şevciuk: Sporirea retoricii agresive a Chişinăului este o consecinţă a influenţei române

29 sep. 2014,, 15:30   Politică
6688 2
Foto: tiras.ru
Tiraspolul este convins că sporirea ritoricii agresive a Chişinăului este o consecinţă influenţei române, comunică NOI.md cu referire la agenţia de ştiri moldnews.md.

Acest fapt l-a declarat liderul Transnistriei Evgheni Şevciuk.

Politicianul a menţionat în eterul televiziunii publice transnistrene că relaţiile între ambele maluri ale Nistrului s-au complicat după ce în structurile de forţe moldoveneşti au apărut consilieri din România.

„Moldova avansează pe calea integrării cu România. Tot mai mulţi consilieri români apar în structurile de forţă din Moldova, inclusiv în Ministerul Apărării, Serviciul de Informaţii şi Securitate. Deja sunt înrolaţi consilieri români şi în Ministerul Afacerilor Interne. Nu ştiu ce „sfaturi” vor da ei, dar, în mod inexplicabil, relaţiile între Tiraspol şi Chişinău în ultimul timp se acutizează”, - a declarat liderul Transnistriei.

Printre acţiunile întreprinse în ultimul timp de Chişinău faţă de Transnistria Şevciuk a menţionat intentarea proceselor penale unor demnitari transnistreni şi refuzul de a elibera producătorilor agricoli din Transnistria a certificatelor pentru exportul produselor.

„Deocamdată Transnistria nu reacţionează la provocările faţă de republică”, - a precizat şeful RMN autodeclarate.

Totodată, el şi-a exprimat speranţa că unele forţe politice din Moldova nu vor complica relaţiile cu Transnistria în vederea atenţionării electoratului asupra problemei transnistrene în locul celor interne.

„Sperăm că după alegerile din Moldova situaţia se va stabiliza”, - a menţionat Şevciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?