Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Strasbourg a început sesiunea de toamnă a APCE

29 sep. 2014,, 14:15   Politică
3666 0
Foto: adevarul.ro
Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a început luni la Strasbourg. Moldova este reprezentată la sesiune de o delegaţie din cinci persoane, condusă de vicespeakerul Liliana Palihovici.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul APCE, dezbaterile privind criza din Ucraina şi contracararea neonazismului sunt principalele momente ale sesiunii, care va dura până pe 3 octombrie.

De asemenea, a fost depusă o cerere de examinare în regim de urgenţă a subiectului "Privind pericolele din partea "Statului Islamic" şi violenţelor în privinţa creştinilor şi reprezentanţilor altor comunităţi religioase".

În prima zi de activitate a sesiunii va avea loc ceremonia de decorare cu cel de-al doilea Premiu Vaclav Havel pentru drepturile omului a unuia din trei pretendenţi: organizaţia israeliană pentru protecţia drepturilor omului "B'Tselem", Serviciul iezuiţilor pentru refugiaţi din Malta sau apărătorul drepturilor azer Anar Mammadli. Acest premiu de 60 mii de euro este acordat activiştilor societăţii civile pentru merite deosebite în protejarea drepturilor omului în Europa şi peste hotarele sale.

Joi ministrul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului, Elmar Mamediarov va prezenta Adunării raportul privind activitatea organului executiv al Consiliului Europei, Comitetului de miniştri, şi va răspunde la întrebările parlamentarilor.

În ziua finală se va da citire rapoartelor privind monitorizarea Georgiei şi Albaniei, precum şi vor avea loc discuţii despre modificările din mecanismul de monitorizare a APCE. Raportul privind monitorizarea din Albania va fi prezentat de membrul delegaţiei Moldovei, comunistul Grigore Petrenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?